Geen vulling, maar voeding
Gratis verzending bij 2 voerzakken

Geen vulling, maar voeding

Gratis verzending bij 2 voerzakken

Veelgestelde vragen

Algemeen

Waarom wel zouden we heel direct kunnen zeggen. We hebben en willen niets verdoezelen door er een extra vettig geursmaakje overheen te doen. What you see is what you get. No more words needed.

Dat kan kloppen. De stofwisseling moet wennen aan een veranderd verteringsproces, en dit veroorzaakt de toename van het water drinken. Het heeft niets te maken met zoutgehalte. Aan onze brokken wordt namelijk geen zout toegevoegd. Wanneer er teveel water ineens gedronken wordt, direct na het eten van de brokken, kan het voorkomen dat er een klein beetje water weer uitgespuugd wordt. Dit zal na het wennen over moeten gaan.

Dat klopt! Vers vlees bestaat voor ongeveer 70% uit vocht. Dat wordt helemaal opgenomen in het lichaam. Daarom drinken honden die op vers vlees staan ook minder water als honden die brokken krijgen. Wat overblijft aan vlees wordt dus in zijn geheel goed opgenomen door de hond en resulteert in heel weinig ontlasting. Lime Tree Brox bevat veel plantaardige vezels die nodig zijn voor een goede darmwerking, maar die niet verteerd kunnen worden. Deze worden dan ook met de ontlasting mee uitgescheiden.

Gelukkig kunnen we zeggen dat dit maar heel weinig voor komt, maar we willen hierin wel eerlijk zijn. Soms kan het zo zijn dat het spijsverteringsstelsel van jouw hond moeite blijft houden met onze brok. Betekend niet dat onze brok niet goed is. Niet alles wat voor honden gemaakt wordt past ook goed bij iedere hond. Dat is een wezenlijk verschil. Net zoals het bij mij zo kan zijn dat ik ergens op reageer en jij dit wel goed kan verteren.

Ja dat kan! Wanneer pups de grootste groei gehad hebben en bijna toe zijn aan volwassen voer, zullen minder nodig hebben van de hoogwaardige puppybrokken. Een hond regelt dit meestal vanzelf en zal door minder, langzamer of met lange tanden te eten dit aangeven. Dan kan er langzaam overgegaan worden op volwassen voeding.

Onze brokken bestaan uit hoogwaardige en zuivere grondstoffen waardoor de voedingswaarde per brok hoog is. Ondanks het hanteren van het voedingsschema kan het voorkomen dat de gegeven hoeveelheden teveel zijn. Jouw hond zal dit zelf gaan corrigeren door minder te gaan eten, of te stoppen met eten. Ons advies: weeg de brokken zorgvuldig af en hou de minimale hoeveelheid aan. Wanneer jouw hond teveel krijgt van onze brokken, zal de ontlasting ook meer worden of wat dunner. Geef dan gerust wat minder. Ontlasting mag max. 2 – 3x  per dag zijn. 

Ja dat kan wel! Lime Tree Brox bevat veel vlees en veel plantaardige vezels waardoor er een groter verzadigingsgevoel optreedt. Vooral Havermout zorgt ervoor dat het honger gevoel wat langer uitblijft. Er is echter wel een uitzondering en dat zijn pups. Onthoud dat pups ALTIJD willen eten! Vanuit het nest is vaak vechten om eten en halen wat je halen kan. Dat zit nog in hun systeem. Het beste kun je kijken naar de groei en het gewicht van de hond. Groeit goed? Ontlasting goed? Dan is de hoeveelheid voeding ook goed en laat je niet verleiden om steeds meer te geven want ze willen gewoon blijven eten.

Zeker! Doordat onze brokken gemaakt zijn met veel dierlijke eiwitten en zalmolie ruiken ze niet alleen erg goed maar smaken ze ook nog eens super lekker! Doordat onze brokken geperst zijn, en hierdoor geconcentreerde voeding is hebben ze maar weinig nodig om toch genoeg binnen te krijgen. Ideaal dus voor slechte eters!

In principe wel. Maar net zoals bij heel veel andere dingen kan de ene hond het wel goed verteren en de andere hond wat minder. Betekent niet dat Lime Tree Brox niet goed is, maar de spijsvertering van jouw hond het beter zal doen op een krokante brok of vers vlees. Dit heeft vooral met het type hond en / of de gevoeligheid van jouw hond te maken. We adviseren je dan ook om over te stappen op een andere voeding wanneer je hond onze brokken niet goed verteren kan.

Zeker kan dat! Onze Willem, standaard ruwhaar Teckel,  eet ze met smaak en heel gemakkelijk op! De brokken zijn wel groot maar bevorderen hierdoor ook de kauwbehoefte van de hond. Wanneer er op gebeten wordt, vallen ze snel uit elkaar waardoor kleinere honden ze ook goed kunnen eten! Daarnaast is er nu ook de Tiny Adult versie; speciaal voor kleine honden!

Dat kan kloppen. Na verloop van tijd ontstaat er wat meer gruis in de zak. Dit heeft te maken met de bewegingen van de brokken wanneer er brokken uit de verpakkingen gehaald worden. Ze schuren als het ware een beetje langs elkaar waardoor er kleine korreltjes afvallen.

Wanneer dit vaak gebeurt zie je gruis onderin liggen. We zouden dit kunnen voorkomen door een stof aan de brokken toe te voegen die ervoor zorgt dat de brokken extra hard worden. Maar wij hebben er voor gekozen om dit niet te doen aangezien deze stof niets voor de gezondheid van jouw hond doet. Tip: maak er een lekkere slobbermaaltijd van! Gruis in de voerbak, beetje lauw water erover heen en smullen maar!

Over onze ingrediënten

Ja dat kan wel! Lime Tree Brox bevat veel dierlijke eiwitten en veel plantaardige vezels waardoor er een groter verzadigingsgevoel optreedt. Vooral Havermout zorgt ervoor dat het honger gevoel wat langer uitblijft. Er is echter wel een uitzondering en dat zijn pups. Onthoud dat pups ALTIJD willen eten! Vanuit het nest is vaak vechten om eten en halen wat je halen kan. Dat zit nog in hun systeem. Het beste kun je kijken naar de groei en het gewicht van de hond. Groeit goed? Ontlasting goed? Dan is de hoeveelheid voeding ook goed en laat je niet verleiden om steeds meer te geven want ze willen gewoon blijven eten.

Dat mais niet goed zou zijn voor honden is een aanname die voor een deel niet klopt. Mais is een mooie koolhydratenbron die naast eiwitten en vetten essentieel is in hondenvoeding. Het is een natuurlijke energiebron voor alle lichaamsprocessen van de hond. De mais ( maar ook de bruine rijst en havermout) die in onze brokken verwerkt zitten zijn “ontsloten” en glutenvrij. Dit betekent dat ze voorbewerkt zijn en zo een betere vertering ( tot 90% ) hebben en geen problemen in de darm kunnen veroorzaken. Hele maiskorrels of een deel van de maiskolf kunnen wel problemen veroorzaken. Dit kan een hondendarm niet ( goed ) verteren.

In principe kunnen honden op elk ingrediënt reageren die in hondenvoeding verwerkt is. Het heeft te maken met het immuunsysteem van je hond die moeite heeft met het verwerken van bepaalde grondstoffen. Vaak komt dit pas voor na het eerste levensjaar. Meestal is het ook zo dat een hond bijna nooit allergisch is voor alleen 1 dierlijk eiwit, kip bijvoorbeeld. Vaak reageren ze dan ook op tarwegranen, rundvlees of varkensvlees. ( denk ook aan je hondensnacks ). Veel honden hebben juist baat bij voeding met Kip omdat het zo licht verteerbaar is. Voor honden die echt geen Kip kunnen verdragen hebben wij de Sensitive met Zalm of de Senior Light met Kalkoen ontwikkeld. Al onze brokken zijn tarwegranen vrij.

Vlees heeft een vochtpercentage van rond de 70%. Vocht levert geen waardevolle voedingsstof voor de hond, en zal tijdens het productieproces bijna in zijn geheel verdampen. Om een vergelijk te maken: om aan hetzelfde percentage dierlijk eiwit te komen zouden we 3x zoveel veel vers vlees moeten gebruiken als we nu doen met dierlijk meel. Onnodig dus.

 

Over geperste brokken

Onze brokken worden koud geperst. Dat betekent dat onze hoogwaardige ingrediënten niet onnodig hoog verhit worden waardoor de waardevolle voedingsstoffen hun kracht zouden verliezen. Ook zijn koud geperste brokken geconcentreerde brokken aangezien alle voedingsstoffen bij elkaar worden geperst en er geen lucht bij wordt geperst wat bij krokante brokken wel het geval is.

Het grootste voordeel aan geperste brokken is dat ze over het algemeen lichter te verteren zijn. Waar krokante brokken ( meestal bolletjes vorm) opzwellen in water, vallen geperste hondenbrokken uit elkaar. Honden die snel last hebben van hun maag, of problemen hebben met hun ontlasting zouden zeker baat kunnen hebben bij geperste brokken.

Je mag je hond in één keer overzetten op Lime Tree Brox. Aangezien de vertering van een krokante brok anders is als een geperste brok, is het beter deze twee soorten niet met elkaar te mengen. Bij de overstap naar een geperste brok , kan er een kleine reactie komen in de vorm van diarree of rommelen van de maag. Maar met enkele dagen zal dit over moeten zijn.

Wanneer je hond gewend is aan een geperste brok, mag je deze mengen met de brokken van Lime Tree Brox. Elke dag wat meer Lime Tree Brox aan de oude voeding toevoegen, en binnen een week kan de hond volledig op Lime Tree Brox staan.

 

Om de overgang naar de nieuwe voeding te vergemakkelijken, kun je je hond ook eerst 2 dagen vers vlees geven. Na deze dagen kun je zonder problemen overstappen op Lime Tree Brox. Aangezien deze brokken veel dierlijke eiwitten bevatten, is het ook goed te combineren met vers vlees. Ons advies is dan wel om een “ vers vlees dag” of een “ brokken dag” te doen; dit in verband met verschillende wijze van verteren. Het vlees mengen met brokken heeft niet onze voorkeur.

Kun je advies op maat gebruiken?

Ervaart je hond voortdurende klachten die maar niet lijken te verdwijnen? Of raak je het overzicht kwijt en weet je niet welke stappen je moet nemen voor het welzijn van je viervoeter?

 

Wij staan klaar om je te assisteren en passend advies te bieden voor jouw hond!

Download onze gratis checklist:
Heeft jouw hond klachten en twijfel je of deze horen bij een voedingstintolerantie? Download dan hier onze gratis checklist.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.