Winkelmand
Geen vulling, maar voeding Gratis verzending bij 2 voerzakken

Pollenallergie bij honden

Niet alleen mensen maar ook honden kunnen last hebben van hooikoorts! Vanaf februari tot en met september zijn er pollen in de lucht die klachten bij honden kunnen veroorzaken. Soms ook wel pollenallergie genoemd.

 

Wat is het?

Pollenallergie ontstaat door een heftige reactie van het immuunsysteem op de aanwezigheid van  stuifmeel van grassen, planten of bomen.  De klachten ontstaan doordat stuifmeel dat in de lucht zweeft op het neusslijmvlies, ogen of in de luchtwegen terecht komt.

 

Symptomen pollenallergie:

De symptomen die je ziet lijken veel op de klachten die mensen ook ervaren bij hooikoorts.

  1. GeÏrriteerde ogen
  2. Niezen / loopneus
  3. Jeuk aan huid, poten, kop, oksel en liezen

 

Wat te doen?

Wanneer een hond heftig reageert op pollen zit dit in zijn immuunsysteem. Helemaal laten verdwijnen doet het niet maar we kunnen er wel voor zorgen dat het dier minder last van de klachten heeft.

  1. Zorg voor goede gezonde voeding die het immuunsysteem versterkt waardoor de klachten op den duur minder heftig aankomen.
  2. Ondersteun uw dier eventueel met voeding die ervoor zorgt dat het immuunsysteem versterkt zoals de brokken van Lime Tree Brox
  3. Bij zeer ernstige klachten laat een bloedonderzoek doen bij de dierenarts eventueel aangevuld met speciale medicatie gericht op het verminderen van de jeuk. Daarnaast blijft het belangrijk om ervoor te zorgen dat het immuunsysteem verhoogd wordt.

Download de gratis checklist:

Heeft jouw hond klachten en twijfel je of deze horen bij een voedingstintolerantie? Download dan hier onze gratis checklist.