Winkelmand
Geen vulling, maar voeding Gratis verzending bij 2 voerzakken

Pas op voor oververhitting bij je hond!

Niet alleen voor de mens maar zeker ook voor onze honden is deze hitte de komende dagen lastig door te komen. Zeker voor honden met een hele dikke warme vacht. Natuurlijk gaan we niet teveel en niet te lang met ze wandelen, maar oververhitting bij je hond kan je toch nog zomaar overkomen hoe goed je ook opgepast hebt. Hieronder wat tips om dit te voorkomen.

Lichaamstemperatuur

Om te weten of je hond oververhit is, is het belangrijk dat je weet dat de normale lichaamstemperatuur van je hond tussen de 38 en de 39 graden is. Wanneer de temperatuur hierboven ligt kan er sprake zijn van oververhitting.

Symptomen oververhitting

Wanneer honden last hebben van oververhitting zullen ze zich echt niet lekker voelen. Enkele klachten kunnen zijn:
  • Sloomheid
  • Hijgen / kwijlen
  • Strompelen
  • Geen goede eetlust
Wanneer je dit ziet is het belangrijk direct goed te handelen en zorgen dat je hond kan afkoelen.

Goed afkoelen:

Nooit met de koude tuinslang of emmers water direct de hond nat maken. Vooral als ze het heel warm hebben, werkt dit averechts en worden ze hier juist ziek van. Voor een goede afkoeling leg je natte handdoeken op de buik van de hond. De rug laat je onbedekt zodat de hitte er goed uit kan en regelmatig de handdoeken verwisselen. Zorg voor een schaduwrijke donkere plek en indien mogelijk ventilatoren aan. Laat de hond goed drinken maar met kleine slokjes tegelijk! Ondanks de weinige beweging wil je je hond toch ook wat extra’s geven met deze warme dagen. En met onderstaande tips is dat geen enkel probleem! Wij kunnen Willem echt trakteren met een stuk watermeloen uit de koelkast. Naast dat hij het heel lekker vindt, is het lekker koel en bevat het veel vocht!

Verkoelende snacks:

  • Watermeloen
  • Komkommers
  • Fruit
  • Hondenijsjes
En als het echt heel erg warm is hoort er natuurlijk ook een ijsje bij. Maar dan natuurlijk wel een gezonde die je zelf heel makkelijk kan maken! Zelf maken: hondenijsjes van Lime Tree Brox!

Download de gratis checklist:

Heeft jouw hond klachten en twijfel je of deze horen bij een voedingstintolerantie? Download dan hier onze gratis checklist.