Winkelmand
Geen vulling, maar voeding Gratis verzending bij 2 voerzakken

Pas op met Chocoladeletters!

Sinterklaas en Chocoladeletters zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En wat zijn ze lekker! Maar wanneer je een hond in huis hebt, is het wel oppassen geblazen. Chocolade kan namelijk giftig zijn voor je hond!

Het lijkt eerst heel onschuldig te zijn wanneer een hond chocolade eet. Maar niets is minde waar. Wij hebben onze Willem al 2x naar de dierenarts kunnen brengen na het eten van chocolade! Nou zou je zeggen: “let dan ook beter op!”. Maar net zoals het met kleine kinderen gaat, een onbewaakt ogenblik en de chocolade net niet hoog genoeg weggelegd, en het is al gebeurd. En nog wanneer wij chocolade eten staat Willem er met zijn neus bij!

Het is raadzaam om altijd de dierenarts te bellen als je hond chocolade gegeten heeft. De vergiftigingsverschijnselen zijn namelijk niet direct merkbaar, maar kunnen ondertussen al wel wat schade opleveren!

Is er altijd sprake van een vergiftiging?

Nee, dit is per hond en per geval verschillend. Dit hangt ook af van de hoeveelheid chocolade dat gegeten is, en welke chocolade. Je kunt als regel aanhouden hoe donkerder de chocolade, hoe giftiger deze is voor de hond! En de chocolade van de echte Bakker bevat veel meer echte chocolade ( dus giftige stofjes ) als de goedkope chocolade!

Wat zijn de symptomen van een vergiftiging?

Milde vergiftiging: braken, diarree, meer drinken en plassen

Ergere vergiftiging: bovenstaande klachten, hartkloppingen, onrust, epilepsie, spiertrekkingen( ook van het hart).

Wat te doen als je hond chocolade heeft gegeten?

Overleg altijd eerst met je dierenarts!

Binnen 4 – 6 uur na inname kan de dierenarts de maag nog leegpompen. Bij ernstige verschijnselen zal de maag gespoeld kunnen worden ( onder narcose ). Toedienen van actieve kool ( Norit ) kan ervoor zorgen dat alle giftige stofjes die er nog inzitten ,eruit gehaald worden! Bij zeer ernstige gevallen kan opname volgen met infuus en zuurstof.

Chocolade is dus niet zo onschuldig als het lijkt! Stop dus nooit chocoladeletters in de schoen wanneer je hond hier bij kan. In ieder geval hebben wij dit wel afgeleerd!

Download de gratis checklist:

Heeft jouw hond klachten en twijfel je of deze horen bij een voedingstintolerantie? Download dan hier onze gratis checklist.