Geen vulling, maar voeding
Gratis verzending bij 2 voerzakken

Geen vulling, maar voeding

Gratis verzending bij 2 voerzakken

Home > Blog >

Zijn tarwegranen slecht voor mijn hond?

Zijn tarwegranen slecht voor mijn hond?

2 minuten

Veel honden hebben moeite met het verteren van tarwegranen uit hun voeding waardoor klachten kunnen ontstaan zoals boertjes laten, zachte ontlasting / diarree , winden laten of huid en vachtproblemen.

Het niet goed kunnen verteren van deze voedingsstoffen zorgt voor een verstoring in de darmflora waardoor de goede darmbacteriën afnemen en de darmwerking achteruit gaat. Wanneer dit proces lang aanhoudt, kan er zelfs een darmontsteking ontstaan.

Waarom worden er dan toch tarwegranen aan hondenvoeding toegevoegd?

Dat is vooral een centenkwestie. Tarwegranen zitten vooral nog verwerkt in de goedkopere hondenvoeding en hondensnacks. Wanneer je bij de supermarkt zeer voordelig een zak van 10kg koopt en je er maar een paar euro voor hoeft te betalen, kun je daar je vraagtekens achter zetten. Waarschijnlijk is het voor jouw portemonee gunstig, maar voor de gezondheid van jouw hond zeer zeker niet. En dat wordt nog wel eens vergeten. Je koopt dan vulling ipv voeding. En ook voor hondenvoeding geldt: junkfood is goedkoop , en gezonde voeding zijn de duurdere soorten hondenvoeding”. Voor zuivere, gezonde ingrediënten betaal je nu eenmaal meer als die goedkope rommel. Maar uiteindelijk zal het zich belonen.

Wanneer je investeert in goede, gezonde hondenvoeding kun je dit zien als een voorinvestering. Je zult beloond worden met een vitale hond zonder klachten en weinig dierenartsbezoekjes! Regelmatig maken wij mee dat honden die gevoerd zijn met onze gezonde voeding een boven gemiddelde leeftijd halen. Hoe mooi is dat!

Naast het leveren van energie ( tarwegranen zijn koolhydraten ) doen tarwegranen niet veel voor de gezondheid van je hond. Daarom hebben wij bijvoorbeeld gekozen om onze brokken geheel tarwegraanvrij te maken, en havermout te gebruiken in onze brokken. Dit oergraan bevat zeer veel goede eigenschappen. Het zorgt voor een goede bloedsuikerspiegel, geeft een verzadigingsgevoel ( ideaal bij hongerige honden), is goed voor hart en bloedvaten en bijna elke hond kan dit goed verdragen! Het is een zeer voedzaam ingrediënt waardoor je minder kunt geven van de brokken, wat uiteindelijk weer voordeliger is. Je investering meer als waard!

Monique & Gerben helpen je graag!

Vragen, opmerkingen of wil je iets overleggen? Neem gerust contact op!

Leesvoer!

Ontdek onze andere blogs

Oorontsteking bij je hond

Als uw hond constant aan zijn oren krabt, zijn hoofd schudt of het scheef houdt, kan dit wijzen op een oorontsteking, wat ook pijn kan veroorzaken bij uw hond. Dit kan resulteren in ontwijkende reacties wanneer zijn hoofd wordt aangeraakt,…

Bericht lezen

Voedselallergie bij honden.

Als uw hond last heeft van voedselallergieën, betekent dit dat hij bepaalde bestanddelen van zijn voeding niet verdraagt en regelmatig allergische reacties ervaart na het eten ervan. De symptomen van voedselallergie bij honden zijn divers en kunnen aanzienlijk bijdragen aan…

Bericht lezen

Havermout in hondenbrokken

Havermout is een prachtig oer-graan dat wij graag gebruiken in onze hondenbrokken. Het bevat een natuurlijke bron van vitamines en mineralen en Beta-glucanen. Beta-glucanen zorgen voor een verbetering van het immuunsysteem, hart -en bloedvatenstelsel van de hond. Een positieve groei…

Bericht lezen

Download onze gratis checklist:
Heeft jouw hond klachten en twijfel je of deze horen bij een voedingstintolerantie? Download dan hier onze gratis checklist.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.