Geen vulling, maar voeding
Gratis verzending bij 2 voerzakken

Geen vulling, maar voeding

Gratis verzending bij 2 voerzakken

Home > Blog >

Waarom je hond Omega 3 vetzuren nodig heeft.

Waarom je hond Omega 3 vetzuren nodig heeft.

1 minuut

Omega 3 vetzuren zijn onmisbaar voor een goede gezondheid van jouw hond. Wanneer een hond te weinig bruikbare 3-vetzuren binnenkrijgt, kan dat gevolgen hebben voor de algehele gezondheid van jouw hond. Met name voor de hersenen, het immuunsysteem en hart en vaten is Omega 3 heel belangrijk.

Omega 3 is een essentieel vetzuur. Dit betekent dat het lichaam de vetten zelf niet kan aanmaken, en het dus via de voeding binnen gekregen moet worden.

Omega 3 komt in twee vormen voor: plantaardig en dierlijk. De plantaardige vorm is alfa-linoleenzuur (ALA), dat van nature voorkomt in bijvoorbeeld lijnzaad en koolzaadolie. De dierlijke vorm is beter bekend als de visvetten, EPA en DHA.

Waar zit omega 3 in:

  • Lijnzaadolie
  • Koolzaadolie
  • Haring / makreel
  • Zalm / zalmolie

Omega 3 in voeding:

Aangezien honden zelf niet Omega 3 kunnen aanmaken moet je het aanvullen in de voeding. Bij de meeste goede hondenbrokken is dit al voor je gedaan. Vaak met of lijnzaadolie / koolzaadolie of met zalmolie of krill. Let daar even goed op. Wanneer je vers vlees geeft, is het goed dit af en toe te wisselen met vette vis of zalmolie over het vlees te doen.

Lime Tree Brox gebruikt zuivere zalmolie als bron voor Omega 3.

Een tekort aan omega 3 vetzuren kan resulteren in een van de volgende klachten:

  • huidproblemen / ontstekingen
  • hart en vaatproblemen
  • allergieën
  • doffe vacht / schilfers op de huid

Probeer bij bovenstaande klachten eerst eens Omega-3 toe te voegen aan de voeding van je hond. Of brokken te geven die dit al bevatten zoals Lime Tree Brox. Wellicht dat het je hond goed doet en de klachten verminderen.

Monique & Gerben helpen je graag!

Vragen, opmerkingen of wil je iets overleggen? Neem gerust contact op!

Leesvoer!

Ontdek onze andere blogs

Oorontsteking bij je hond

Als uw hond constant aan zijn oren krabt, zijn hoofd schudt of het scheef houdt, kan dit wijzen op een oorontsteking, wat ook pijn kan veroorzaken bij uw hond. Dit kan resulteren in ontwijkende reacties wanneer zijn hoofd wordt aangeraakt,…

Bericht lezen

Voedselallergie bij honden.

Als uw hond last heeft van voedselallergieën, betekent dit dat hij bepaalde bestanddelen van zijn voeding niet verdraagt en regelmatig allergische reacties ervaart na het eten ervan. De symptomen van voedselallergie bij honden zijn divers en kunnen aanzienlijk bijdragen aan…

Bericht lezen

Zijn tarwegranen slecht voor mijn hond?

Veel honden hebben moeite met het verteren van tarwegranen uit hun voeding waardoor klachten kunnen ontstaan zoals boertjes laten, zachte ontlasting / diarree , winden laten of huid en vachtproblemen. Het niet goed kunnen verteren van deze voedingsstoffen zorgt voor…

Bericht lezen

Download onze gratis checklist:
Heeft jouw hond klachten en twijfel je of deze horen bij een voedingstintolerantie? Download dan hier onze gratis checklist.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.