Geen vulling, maar voeding
Gratis verzending bij 2 voerzakken

Geen vulling, maar voeding

Gratis verzending bij 2 voerzakken

Home > Blog >

Voedselallergie bij honden.

Voedselallergie bij honden.

2 minuten

Als uw hond last heeft van voedselallergieën, betekent dit dat hij bepaalde bestanddelen van zijn voeding niet verdraagt en regelmatig allergische reacties ervaart na het eten ervan.

De symptomen van voedselallergie bij honden zijn divers en kunnen aanzienlijk bijdragen aan een verminderde levenskwaliteit. De meest voorkomende symptomen zijn huidproblemen, jeuk en diarree.

Als huisdiereigenaar is het belangrijk om te weten hoe u voedselallergieën bij uw hond kunt herkennen en welke stappen u kunt nemen om uw gevoelige viervoeter te helpen. Hieronder vindt u alles wat u moet weten.

Belangrijke feiten over voedselallergieën bij honden:

  • Bijna de helft van de honden verdraagt hun voeding niet goed of vertoont allergische reacties.
  • Voedselallergieën kunnen zowel spijsverteringsproblemen als huid- en vachtproblemen veroorzaken.
  • Een consistente verandering van voeding is noodzakelijk om allergische reacties te voorkomen.

Bij het kiezen van het juiste voedsel voor honden met allergieën zijn er verschillende factoren om te overwegen en heeft ook te maken met ras, leeftijd en gewicht van de hond.

Voedselallergieën zijn wijdverspreid bij honden. Naar schatting kan bijna de helft van alle honden geen specifieke bestanddelen van hun voeding verdragen, of vertonen ze overgevoelige of soms zelfs allergische reacties op deze bestanddelen. Inmiddels is bewezen dat voornamelijk goedkope voedingen of voedingen met veel vulmiddelen ( junkfood) bijdragen aan deze reacties. 

Het probleem van voedselallergieën bij honden is dus niet langer een uitzonderlijk fenomeen, maar treft inmiddels talloze dieren en hun eigenaren doordat de wetgeving betreffende gezonde dierenvoeding nogal de wensen overlaat en fabrikanten niet alles op het etiket hoeven te vermelden en ze zo vrij spel hebben om grondstoffen toe te voegen die niet zo zuiver zijn.

Daarom gebruiken wij bij Lime Tree Brox | goedehondenbrokken.nl alleen maar zuivere ingrediënten die niet of nauwelijks voedingsintolleranties kunnen uitlokken.

Klik hier voor meer informatie over goede hondenbrokken.

Monique & Gerben helpen je graag!

Vragen, opmerkingen of wil je iets overleggen? Neem gerust contact op!

Leesvoer!

Ontdek onze andere blogs

Oorontsteking bij je hond

Als uw hond constant aan zijn oren krabt, zijn hoofd schudt of het scheef houdt, kan dit wijzen op een oorontsteking, wat ook pijn kan veroorzaken bij uw hond. Dit kan resulteren in ontwijkende reacties wanneer zijn hoofd wordt aangeraakt,…

Bericht lezen

Zijn tarwegranen slecht voor mijn hond?

Veel honden hebben moeite met het verteren van tarwegranen uit hun voeding waardoor klachten kunnen ontstaan zoals boertjes laten, zachte ontlasting / diarree , winden laten of huid en vachtproblemen. Het niet goed kunnen verteren van deze voedingsstoffen zorgt voor…

Bericht lezen

Havermout in hondenbrokken

Havermout is een prachtig oer-graan dat wij graag gebruiken in onze hondenbrokken. Het bevat een natuurlijke bron van vitamines en mineralen en Beta-glucanen. Beta-glucanen zorgen voor een verbetering van het immuunsysteem, hart -en bloedvatenstelsel van de hond. Een positieve groei…

Bericht lezen

Download onze gratis checklist:
Heeft jouw hond klachten en twijfel je of deze horen bij een voedingstintolerantie? Download dan hier onze gratis checklist.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.