Geen vulling, maar voeding
Gratis verzending bij 2 voerzakken

Geen vulling, maar voeding

Gratis verzending bij 2 voerzakken

Home > Blog >

Pas op met Chocoladeletters bij je hond!

Pas op met Chocoladeletters bij je hond!

2 minuten

Sinterklaas en Chocoladeletters zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En wat zijn ze lekker! Maar wanneer je een hond in huis hebt, is het wel oppassen geblazen. Chocolade kan namelijk giftig zijn voor je hond!

Het lijkt eerst heel onschuldig te zijn wanneer een hond chocolade eet. Maar niets is minde waar. Wij hebben onze Willem al 2x naar de dierenarts kunnen brengen na het eten van chocolade! Nou zou je zeggen: “let dan ook beter op!”. Maar net zoals het met kleine kinderen gaat, een onbewaakt ogenblik en de chocolade net niet hoog genoeg weggelegd, en is het al gebeurd.

Het is raadzaam om altijd de dierenarts te bellen als je hond chocolade gegeten heeft. De vergiftigingsverschijnselen zijn namelijk niet direct merkbaar, maar kunnen ondertussen al wel wat schade opleveren!

Is er altijd sprake van een vergiftiging?

Nee, dit is per hond en per geval verschillend. Dit hangt ook af van de hoeveelheid chocolade dat gegeten is, en welke chocolade. Je kunt als regel aanhouden hoe donkerder de chocolade, hoe giftiger deze is voor de hond! En de chocolade van de echte Bakker bevat veel meer echte chocolade ( dus giftige stofjes ) als de goedkope chocolade!

Wat zijn de symptomen van een vergiftiging?

Milde vergiftiging: braken, diarree, meer drinken en plassen

Ernstige vergiftiging: bovenstaande klachten, hartkloppingen, onrust, epilepsie, spiertrekkingen( ook van het hart).

Wat te doen als je hond chocolade heeft gegeten?

Binnen 4 – 6 uur na inname kan de dierenarts de maag nog leegpompen of de hond laten braken. Bij ernstige verschijnselen zal de maag gespoeld kunnen worden ( onder narcose ). Toedienen van actieve kool ( Norit ) kan ervoor zorgen dat alle giftige stofjes die er nog inzitten ,eruit gehaald worden! Bij zeer ernstige gevallen kan opname volgen met infuus en zuurstof.

Chocolade is dus niet zo onschuldig als het lijkt! Stop dus nooit chocoladeletters in de schoen wanneer je hond hier bij kan. In ieder geval hebben wij dit wel afgeleerd!

Monique & Gerben helpen je graag!

Vragen, opmerkingen of wil je iets overleggen? Neem gerust contact op!

Leesvoer!

Ontdek onze andere blogs

Oorontsteking bij je hond

Als uw hond constant aan zijn oren krabt, zijn hoofd schudt of het scheef houdt, kan dit wijzen op een oorontsteking, wat ook pijn kan veroorzaken bij uw hond. Dit kan resulteren in ontwijkende reacties wanneer zijn hoofd wordt aangeraakt,…

Bericht lezen

Voedselallergie bij honden.

Als uw hond last heeft van voedselallergieën, betekent dit dat hij bepaalde bestanddelen van zijn voeding niet verdraagt en regelmatig allergische reacties ervaart na het eten ervan. De symptomen van voedselallergie bij honden zijn divers en kunnen aanzienlijk bijdragen aan…

Bericht lezen

Zijn tarwegranen slecht voor mijn hond?

Veel honden hebben moeite met het verteren van tarwegranen uit hun voeding waardoor klachten kunnen ontstaan zoals boertjes laten, zachte ontlasting / diarree , winden laten of huid en vachtproblemen. Het niet goed kunnen verteren van deze voedingsstoffen zorgt voor…

Bericht lezen

Download onze gratis checklist:
Heeft jouw hond klachten en twijfel je of deze horen bij een voedingstintolerantie? Download dan hier onze gratis checklist.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.