Geen vulling, maar voeding
Gratis verzending bij 2 voerzakken

Geen vulling, maar voeding

Gratis verzending bij 2 voerzakken

Home > Blog >

Oorontsteking bij je hond

Oorontsteking bij je hond

2 minuten

Als uw hond constant aan zijn oren krabt, zijn hoofd schudt of het scheef houdt, kan dit wijzen op een oorontsteking, wat ook pijn kan veroorzaken bij uw hond. Dit kan resulteren in ontwijkende reacties wanneer zijn hoofd wordt aangeraakt, rusteloosheid of soms zelfs agressief gedrag. Honden die vaak zwemmen en bepaalde rassen zijn vatbaarder voor oorontsteking.

Symptomen oorpijn:

  • Verminderde eetlust
  • Vermoeidheid
  • Koorts
  • Schudden met hoofd
  • Krabben oor
  • Vieze geur uit oor

Deze symptomen kunnen optreden bij een oorontsteking, wat aangeeft dat het tijd is om actie te ondernemen.

Oorzaken oorontsteking: 

-mijten

– parasieten

– voedselallergieën

Een minder bekende oorzaak van oorontstekingen is een probleem met de nieren. De nieren spelen een cruciale rol bij het filteren van schadelijke stoffen uit het lichaam. Wanneer de nieren niet goed functioneren ( door het dagelijks te moeten verwerken van verkeerde voeding ) kunnen toxines zich ophopen en leiden tot verschillende symptomen, waaronder een oorontsteking.

Wat te doen:

Zorg allereerst voor een goede zuivere voeding, het liefst zonder tarwegranen en rundvlees. Denk ook aan alle snacks die gegeven worden. Ook hiervoor geldt dat het zonder tarwegranen en rundvlees moet zijn. 

Bij oormijt zit u een bruine, korrelige massa in de gehoorgang zitten. Deze gaat niet vanzelf weg maar heeft behandeling nodig. Wanneer er een ontsteking zit door een bacterie dan is anti-biotica nodig. Maar pas op met te vaak anti-biotica geven; hierdoor wordt het oor-klimaat aangetast en zal het uiteindelijk steeds vatbaarder worden voor een oorontsteking. Dus bij regelmatige terugkerende oorontsteking is ook hier goede voeding en snacks aan te bevelen.

Er zijn ook natuurlijke middelen op de markt die gegeven kunnen worden bij oorproblemen die milder maar ook zeer effectief zijn.

Het ontgiften van de nieren kan nuttig zijn bij een oorontsteking, omdat een verbeterde nierfunctie kan helpen bij het verwijderen van toxines uit het lichaam, waardoor andere symptomen ook verminderen.

Monique & Gerben helpen je graag!

Vragen, opmerkingen of wil je iets overleggen? Neem gerust contact op!

Leesvoer!

Ontdek onze andere blogs

Voedselallergie bij honden.

Als uw hond last heeft van voedselallergieën, betekent dit dat hij bepaalde bestanddelen van zijn voeding niet verdraagt en regelmatig allergische reacties ervaart na het eten ervan. De symptomen van voedselallergie bij honden zijn divers en kunnen aanzienlijk bijdragen aan…

Bericht lezen

Zijn tarwegranen slecht voor mijn hond?

Veel honden hebben moeite met het verteren van tarwegranen uit hun voeding waardoor klachten kunnen ontstaan zoals boertjes laten, zachte ontlasting / diarree , winden laten of huid en vachtproblemen. Het niet goed kunnen verteren van deze voedingsstoffen zorgt voor…

Bericht lezen

Havermout in hondenbrokken

Havermout is een prachtig oer-graan dat wij graag gebruiken in onze hondenbrokken. Het bevat een natuurlijke bron van vitamines en mineralen en Beta-glucanen. Beta-glucanen zorgen voor een verbetering van het immuunsysteem, hart -en bloedvatenstelsel van de hond. Een positieve groei…

Bericht lezen

Download onze gratis checklist:
Heeft jouw hond klachten en twijfel je of deze horen bij een voedingstintolerantie? Download dan hier onze gratis checklist.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.